Administrator
Prosze o przestrzeganie zasad, gdyz lamanie bedzie karane
1. Uzywanie hackow jest rownowazne z banem postaci.
2. Uzywanie bugow oznacza blokade postaci.
3. Zadnych wyzwisk, jezeli dostane maila z dowodem (Print screen'em) to osoba obrazajaca w zaleznosci od przeklenstwa moze zostac ukarana obnizeniem statystyk lub banem czasowym.
4. GMowie nie rozdaja przedmiotow za darmo, podobniez jak Admin nie daje punktow do rozdania. Tylko w przypadku eventow jest mozliwosc otrzymania itemow.
5. GMowie nie biora w party innych graczy.
6. Postacie, ktorych nicki beda obrazliwe zostana skasowane.
7. KS zlotych mobow, Czerwonych Smokow, White Wizardow zabroniony pod kara ciecia statow. Mob nalezy do osoby, ktora pierwsza go znalazla. Jezeli sie zgodzi na pomoc to w porzadku. Jezeli taka osoba zginie (zabita przez potwora, nie przez gracza) to mozna dopiero przejac potwora. Zabijanie graczy w celu zabrania Boxa rowniez surowo wzbronione.
8. Nadmierne PK (tak zwany Camping - bieganie po calej mapie i zabijanie graczy zabronione). Wyjatkiem jest Bounty Hunters Event, podczas ktorego takie zabijanie jest dozwolone.
9. AFK (Away From Keyboard) jest calkowicie zabronione.
10. Rzucanie boxow, serduszek, etc... w miastach zabronione (zwlaszcza tam gdzie jest duzo graczy rownoczesnie).
11. Zabrania sie Blokowania Zlotych Mobow, Bossow typu Erohim, Kundun o tekstury Map lub innych przedmiotow. Za zlamanie tego punktu beda dawane Warny a nastepnie Ban.
Member
zgadzam się co do regulaminu tylko z tym AFK bywa różnie są sytuacje że ma ktoś spota ale musi wyjść w "ustronne miejsce" :d to może zająć kilka minut schodzenie ze spota z obawy przed karą jest bez sensu (wiem że spoty są ruchome ale i tak są pewne miejsca lepsze i gorsze do expienia
). prośba by admin i gmowie nie karali ludzi za afk po jednokrotnym sprawdzeniu delikwenta czy jest myślę że należało by sprawdzić ponownie po kilku minutach i dopiero wtedy karać (miałem dokładnie taką sytuację że poszedłem nastawić wodę i po powrocie czyli około 1 min byłem już w fontannie). inna sprawa to to że jak dobrze wyczytałem exp będzie x50
jest to baaaardzo mały exp i nie każdy ma czas na siedzenie przy kompie 24h po to by nabić kilka lvli (ja np nie mam i wiem że już nie będę liczyć się w rozgrywce na tym serverze) z tego co wiem to na większości serverów o niskim expie afk jest dopuszczalne. no to ja tyle
Member
moim skromnym zdaniem powinno niebyc zakazu AFK a rozwiazac to mozna w taki sposob ze jesli zostawiasz AFK a inny gracz w tym czasie cie zabija to poprostu przejmuje spot i tyle.(nie zakazujcie AFK to nadaje grze klimat pozatym jak juz maly wspomnial Exp bedzie dosyc niski ) oczywiscie AFK z uzywaniem "nielegalnych" programow powinno byc zakazane
i o to chodzilo thx myth
Last edited by sabatiel (2006-09-24 16:02:35)
Administrator
No dobra moge wycofac punkt o afk bo i tak nie ma spotow, ale ostrzegam tych ktorzy sie w to beda bawic, ze jak was ktos zabije to jest szansa, ze wam cos wypadnie...
Member
zgadzam się z Mythem jak się zginie będąc afk to już pech i tyle gra na własne ryzyko :d
Member
jak ma ktos 3 warny za afk to co mu grozi ? jaka kara ?
Member
to koniec
robisz nowe konto albo zmieniasz serv
Administrator
koza123 wrote:
jak ma ktos 3 warny za afk to co mu grozi ? jaka kara ?
Za 3 warny za AFK jest ban na 24h. Za kolejnym razem mozesz dostac ban na 48h.
Member
9. AFK (Away From Keyboard) jest calkowicie zabronione.
Mhm.. Lubię Baloro co jednakże nie przeszkadza mi w zadaniu pytania: (i przepraszam za sarkazm)
Przepraszam ale to miała być "kara" ??
Oj sorry, za takie coś dawali bany na konto a tutaj chłopak mógł się co najwyżej odespac...
To w takim wypadku jak jest teraz jakoś kara ta nie odstraszy ludków od afk bo będą mieli za nic ta zasadę;/ Rozumiem cięcie statystyk, ban/blokada konta na 14 dni.. TO JEST KARA.. a to co dostał baloro to było raczej jak psztyczek w nos...
Sądziłem że za 1 warn 24h blokady, za 2 warn 48h.. a za 3ci ban.. BANNED = Całkowita blokada??... w końcu dojdzie do tego ze gracze za nic będą mieli autorytet AdminTeam...
New member
Wychodzi na to że opłaca się łamać regulamin i AFKować bo więcej się na tym zyskuje niż traci. Jeśli taki delikwent nie zostanie namierzony to dla niego czysty zysk, jeśli dostanie warna albo bana na kilkanaście godzin to i tak wychodzi na plus. Zamiast kombinować zwiększcie expa do takiego poziomu że nie będzie się opłacać zostawiać AFK. Realia są takie że na niskim expie zawsze większość będzie "grać" w taki sposób.
Administrator
przy 3 banie juz jestes na 3 doby wylaczony, osoby ktore biara aktywny wyscig szczurow beda cierpiec i tak.
Member
"juz na 3" no niezle... to ja chlopaki ide afk
Administrator
GM tez sa ludzimi i w przypadku jak ktos nagminnie bedzie AFK to zaczna sie ciecia statystyk. Ja osobiscie obrazanie innych graczy uwazam za jedno z najwiekszych przewinien, sa GM, ktorzy sa cienci na AFK i u nich mozna wiecej zarobic dni, ale tak jak mowie to dla zasluzonych nagminnych AFKowiczow.
Member
to moze zrobicie wkoncu jakis temat jakie kary ? :> no bo w sumie to moze byc troche niesprawiedliwe...
Member
Co wy z tym expem exp jest w sam raz(afkowicze na kazdym expie beda afkowac) pograjcie na Globalu chwile i tu potem to bedzie wam sie expres wydawal (wiem cos o tym moj BK 300+lvl ok 1,5h 1mm bara robi). Co za sens duzego expa pare res i rip. P
Przeciez to nie resy sie licza ale kumple na MU po kilkunastu res to juz nie ma wlasciwie po co grac. Serwerow dla expresowcow po 1000 i wiecej expa caly internet pelen. Serw ma byc stabilny to znaczy malo off i dlugoterminowy a jak nawet zmana wersji i res acc to w miare szybkie przejscie zeby znajomych nie pogubic.
A co do afk nie wierze w rzadne WC i telefony to "all pic na wode".(nieco wiem na ten temat ok 4-5 lat gram w MU) Mobow jest sporo nie ma problemu zeby na WC do miasta lub na inna postac skoczyc. AFK wg mnie powinno byc zupelnie zakazane czyli obowiazek odpowiedzi na pytanie: afk? jak nie ma odpowiedzi scren i kill potem dla pewnosci to samo na warpie ew gdzie delikwent polecial. Bo kto bedzie teraz stal obok afkowicza i czekal kilkanascie minut czy on nie polazl WC^^
Last edited by traper (2006-11-07 18:23:09)